Menestysresepti vuodelta 1978: Laatutuotteet ja hyvää palvelua

Lihatukku Veijo Votkin Oy aloitti toimintansa Helsingin kaupungin lihatukkuhallissa vuonna 1978 nimellä Lihaliike Veijo Votkin. Alussa oli mies, lihakirves ja pöydän pätkä. Nyt käytössä on 4 000 neliömetriä modernia tuotantotilaa. Lihan tukkukaupasta toiminta on laajentunut lihanjalostuslaitokseksi kattamaan makkarat, lihajalosteet ja valmiit kotiruuat. Perheyrityksen toimintaa jatkaa jo toinen sukupolvi.

Se, että yhden miehen yritys kasvoi vuosien varrella Suur-Helsingin merkittäväksi liha-alan tukkuliikkeeksi, ei ole sattumaa. Kova työ ja usko omiin tuotteisiin on vienyt pitkälle. Moni asia on matkan varrella muuttunut. Luottamus laatuun ja hyvään palveluun on pysynyt samana.

“Alusta lähtien oli minulle selvää, että toiminnan täytyy perustua laatuun ja raaka-aineen puhtauteen”

- totesi aikoinaan Veijo Votkin ja siitä pidämme edelleen kiinni

Asiakas uskollisuus – molempiin suuntiin

Asiakkainamme on laatua arvostavia ravintoloita, päivittäistavarakauppoja, catering-yrityksiä, hotelleja, suurtalouskeittiötä ja grillikioskeja unohtamatta kuluttaja-asiakkaitamme. Laadun lahjomaton mittari on, ostaako asiakas uudestaan. Monet tukkuasiakkaamme ovat meille tuttuja jo vuosikymmenten takaa. Myös Sörnäisten tehtaanmyymälämme ovesta astuu sisään entistä useammin tuttuja kasvoja.

“Kuka ei osaa tehdä pientä kauppaa, ei voi osata suurtakaan.”

– Veijo Votkin

Laadukasta lihaa, makkaroita, lihajalosteita ja valmisruokaa

Pitkien asiakassuhteidemme perusta on se, että tunnemme asiakkaittemme tarpeet. Lihanleikkaamomme leikkaa lihat sellaisiksi, miten ravintolapalvelu, makkaratehdas, lihanjalostamo tai eineskeittiömme sen kulloinkin haluaa.

Oma osoitus laadusta ja monipuolisuudesta on tehtaanmyymälällemme v. 2004 myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että palveluksessamme on seitsemän Rôtisseurs-käätyjä kantavaa ammattilaista.

Elintarviketurvallisuutta ja ympäristöasioita ylläpidetään Suomessa ja maailmalla omilla hallintajärjestelmillä. Yrityksellämme on sertifioitu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000) sekä ympäristöjärjestelmä  ISO 14001.

Yrityksemme Oiva-raportti löytyy tästä linkistä.

Tuoteturvallisuus- ja ympäristöperiaatteemme löytyvät tästä linkistä.

Riistan kasvavan kysynnän vuoksi hankimme v. 2008 Virossa toimivan Adaveren lihakombinaatin osake-enemmistön. Laitos on Baltian suurin riistankäsittelijä. Hankinnalla lisäsimme ja monipuolistimme riistan tarjonta suomen ja euroopan markkinoilla.

Veijo Votkin

Lihatukku Veijo Votkin Oy pähkinänkuoressa

 • Perheyritys, perustettu 1.3.1978
 • Toimitusjohtaja Asmo Votkin
 • Liikevaihto n. 20 miljoonaa euroa
 • Wotkin’sin yritykset työllistää yli 80 henkilöä
 • Tuotantotilat Helsingin Tukkutorilla 4.000 neliömetriä
 • Käsittelee lihaa n. 15.000 kg päivässä
 • Valmistaa lihajalosteita ja valmisruokaa n. 7.000 kg päivässä
 • Riistankäsittelylaitos Viron Adaveressa
 • Wotkin’s Keittiössä ja -lihanjalostuslaitoksessa on kapasiteettia lisätä tuotantoa, sillä mahdollinen toinen vuoro on vielä käyttämättä
 • Myymälät: Vuonna 2000 avattu tehtaanmyymälä Tukkutorilla ja marraskuussa 2019 Espooseen avattu lihan- ja kalan erikoismyymälä Wotkin’s Hannus
 • Tuotemerkki Chef Wotkin’s, Wotkin’s

“Sellaisena kuin asiakas sen haluaa, me tapaamme sanoa.”

Lihaa eri muodoissa

Luullisesta keittolihasta riistaan, jauhelihasta pihveihin. Tuotevalikoimamme kattaa kaiken tasokkaista erikoismakkaroista marmoroituneisiin pihveihin, kylmäsavutuotteista riistaan ja kaikkea siltä väliltä. Meille on yhtä tärkeää, onko asiakas yksityinen kuluttaja vai suurhotelli. Tiedostamme yhden liike-elämän totuuden: kuka ei osaa tehdä pientä kauppaa, ei voi osata suurtakaan.

Maut ja mieltymykset muuttuvat. Mestarimme etsivät taukoamatta uusia makuelämyksiä. Voiko tutuista raaka-aineista tehdä vieläkin parempaa? Onko uusia kiinnostavia makuja, joita voisimme tarjota asiakkaillemme? Otetaan esimerkiksi makkarat. Joka vuosi testaamme koekeittiössämme vähintään kymmenen uutta makkarareseptiä. Niistä kaksi-kolme ansaitsee hyllypaikan Wotkin’s -tuotteena.

“Jauhot kuuluvat leipomoon, eivät lihanjalostamoon.”

“Jauhot kuuluvat leipomoon, eivät lihanjalostamoon.” Näin lausahti yrityksen perustaja Veijo Votkin vuonna 1995 aloittaessaan makkarantuotannon. Samasta periaatteesta pidämme Wotkin’sin -tuotemerkin alla edelleen tiukasti kiinni. Kaikki leikkeleet ja makkaramme ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Tuoteselosteessa lukee täsmälleen se, mitä tuote sisältää.

 • Gluteeniton
 • Laktoositon

Kotiruokaa Wotkin’sin keittiöstä

Eineskeittiömme, Wotkin’s Keittiö, aloitti toiminnan vuonna 2010. Keittiö on kooltaan noin 1000 neliömetriä ja sijaitsee lihatukun toisessa kerroksessa. Keittiön, niin kuin koko yrityksen peruspilareita on kolme: laatu, palvelu ja täsmälliset toimitukset.

Tuotantomme jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:
– HoReCa-sektori
– puolivalmisteet suurkeittiöille
– vähittäiskaupan tuotteet

Keittiömme palvelee yksilöllisesti mm. suurkeittiötä komponenttien ja valmisruokien tilausvalmistajana. Valmistamme tuotteita myös asiakkaan omalla reseptiikalla. Sen osuus on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi.

Toimintamme monipuolisuudesta kertoo asiakaskenttämme kirjo. Hotellit ja ravintolat, leipomot ja suurkeittiöt sekä vähittäiskaupat ovat asiakkaitamme. Toimimme myös muonittajina lukuisissa suurissa yleisötapahtumissa.

Oman lihanleikkaamon leikkaamat, kulloinkin tarkoitukseen sopivat korkealuokkaiset raaka-aineet, mahdollistavat täsmälliset ja joustavat tavarantoimitukset.

Emme ole unohtaneet sloganiamme ”sellaisena kuin asiakas sen haluaa”. Se on periaate, josta olemme ylpeitä.

“Meillä paistijauheliha on aina ollut – ja tulee aina olemaan – 100-prosenttisesti naudan paistia. Kotimaista. Takuuvarmasti tuoretta.”

Tervetuloa palvelevaan lihakauppaan!

Helsingin Sörnäisten tukkutorialueella sijaitseva tehtaanmyymälämme on tuttu herkkusuille, jopa valtakunnallisesti. 21 vuotta toiminut tehtaanmyymälämme uudistui täysi-ikäisyyden kynnyksellä maaliskuun alussa 2021, kun se koki täydellisen remontin. Remontissa laitettiin kaikki pinnat uusiksi ja modernisoitiin myymäläkalusteet.

City-lehti aikoinaan (2010) nimesi myymälämme “Kaupungin parhaat” -sarjassa kaupungin parhaaksi lihakaupaksi. Eikä tilanne ole siitä muuttunut. Erityisen ylpeitä olemme rehdistä vanhan ajan lihatiskistämme. Ostatko pihvejä, jauhelihaa tai luullista keittolihaa. Mitä ei ole lihatiskissämme, saatat löytää pakastekaapista tai kysymällä myyjiltämme. Meillä paistijauheliha on aina ollut – ja tulee aina olemaan – 100-prosenttisesti naudan paistia. Kotimaista. Takuuvarmasti tuoretta.

Vuonna 2019 avasimme Espooseen lihan- ja kalan esikoismyymälän Wotkin’s Hannuksen, jossa myös laaja valikoima omia tuotteitamme. Hannuksessa on palvelevan lihatiskin lisäksi runsas kalatiski. Aidoilla leppälastuilla savustetut kalat tulevat omasta, paikan päällä olevasta uunista.